Tips voor zelf je computer opschonen

De bestanden die op jouw computer staan, zijn wel onmisbaar bij niet alleen het uitvoeren van jouw werkzaamheden, maar ook jouw privé leven. Denk maar aan alle foto’s en filmpjes die je zo door de jaren heen verzameld hebt of de werkbestanden waar je wel een tijdje mee bezig was. alle informatie wordt keurig op de computer opgeslagen en staan we er vaak niet bij stil om hoeveel data het op den duur gaat. Na verloop van tijd zal de werking van de computer door alle opgeslagen data negatief beïnvloedt worden en kan je dat alles wel voorkomen door op tijd de computer op te schonen.

Het maakt niet uit om hoeveel opslagcapaciteit de computer beschikt

Er heerst vaak het idee dat een computer met een ruime opslagcapaciteit, nooit opgeschoond dient te worden omdat er altijd wel voldoende capaciteit voorhanden zal zijn.  De opslag van bestanden vormt echter maar een deel van alles wat bij computer opschonen hoort. Zo zijn er ook “indringers” te vinden welke zich in sommige bestanden hebben genesteld en ervoor zorgen dat de computer niet alleen trager begint te werken, maar soms ook beschadigd raakt. Ook kan gevoelige informatie zo ongemerkt weggesluisd worden.

Het opschonen kan je gerust overlaten aan speciale programma’s welke er te krijgen zijn en onnodige bestanden gelijk verwijderen. Ook bestanden welke zich al een tijdje op de computer bevonden, kunnen met zo een speciaal programma doorgelicht worden en indien nodig gelijk eruit worden gegooid.

Begin met een schone lei

Misschien wel de meest complete vorm van computer opschonen, is het opnieuw installeren van het systeem software. Zo raak je in één klap niet alleen alle overbodige bestanden kwijt, maar ook de verschillende programma’s welke je steeds hebt zitten downloaden en je nooit effectief hebt gebruikt. Ook malware verdwijnt er gelijk en zorg je er natuurlijk wel voor om vooraf een veilige back up te maken van alle bestanden.

Probeer ook de capaciteit te vergroten

Deze tip hoort misschien niet helemaal thuis in dit rijtje, maar is het vergroten van het geheugen ook een slimme stap om de computer weer op snelheid te krijgen. Aan het opschonen zijn er namelijk limitaties verbonden (je krijgt nooit meer dan er al was) en kan je met een extra harde schijf of een groter RAM geheugen al veel bereiken.

Vergeet niet een goede virusscanner te installeren

Een schoon bestand mag helemaal geen schade programma’s of virussen bevatten en mag een virusscanner dus niet ontbreken bij een computer welke opgeschoond dient te worden. Zo een scanner gaat namelijk op gezette tijden alle bestanden langs en krijg je gelijk een melding wanneer er wat vreemds aan de hand is.

Kies voor een alternatieve opslag

Schoonschip houden, kan je meer beschouwen als het achteraf ingrijpen en kan je veel ruimte besparen wanneer je ervoor kiest de bestanden op te slaan op bijvoorbeeld een externe harde schijf of een Cloud. Het zijn allemaal mogelijkheden welke ervoor zorgen dat de computer niet te zwaar wordt belast.

Welke programma’s gebruik je niet meer?

Het is eenvoudig om allerlei leuke programma’s te installeren op de computer en vergeet je vaak na verloop van tijd waar ze voor dienden. Ook spelletjes zijn snel te downloaden en nemen al deze programma’s nog altijd flink wat ruimte in op niet alleen de harde schijf, maar ook het RAM geheugen. Tijd dus dat je ze allemaal verwijderd en kan je daarbij gebruik maken van aparte programma’s. Die geven gelijk een overzicht van alle geïnstalleerde programma’s en de ruimte die ze in beslag nemen.

Met een paar relatief eenvoudige stappen kan de computer dus niet alleen schoongemaakt worden, maar zorg je er ook voor dat het zo zal blijven. Ook is het altijd een goed idee om de opslagcapaciteit van de computer te vergroten zodat je altijd kunt rekenen op een snelle computer.

Wat kan je doen om cyberaanvallen te vermijden?

ransomwareEen cyberaanval is een aanval op een computer of computernetwerk met het doel om informatie te stelen, te wijzigen of te vernietigen of om de toegang tot het netwerk te belemmeren. Cyberaanvallen kunnen worden uitgevoerd door individuen of groepen met verschillende motieven, zoals het verkrijgen van financiële voordelen, het uitvoeren van politieke acties, of het verkrijgen van militaire voordelen. Het is daarom dus van essentieel belang dat jij jezelf hier tegen weet te wapenen. Wat je vooral ziet, is dat er tegenwoordig gebruik wordt gemaakt van ransomware. Dit wordt ook wel ‘gijzelsoftware’ genoemd. Om je wat meer ransomware informatie te geven, is het goed te weten wat er in een notendop gebeurt. Je computer of netwerk wordt vergrendeld en tegen betaling vrijgegeven. Je kunt je dus wel voorstellen hoe belangrijk een goede beveiliging is.

Verschillende soorten cyberaanvallen

Cyberaanvallen zijn pogingen om ongeoorloofd toegang te verkrijgen tot computersystemen of netwerken, of om deze te beschadigen of te verstoren. Cyberaanvallen kunnen worden uitgevoerd door individuen of groepen die willen profiteren van de aanval, zoals door het stelen van gegevens of het aanbrengen van schade aan het systeem. Er zijn verschillende soorten cyberaanvallen, waaronder:

Ransomware

Malware is een soort software die speciaal is ontworpen om een computersysteem te verstoren, te beschadigen of ongeoorloofde toegang ertoe te verkrijgen. Het omvat computervirussen, wormen, trojaanse paarden, ransomware en andere kwaadaardige programma’s. Malware kan worden verspreid via e-mailbijlagen, downloads, sociale media en andere middelen, en kan verschillende schadelijke gevolgen hebben, waaronder het stelen van persoonlijke informatie, het versleutelen van bestanden en het eisen van betaling om ze te ontgrendelen, en het verstoren van de normale werking van een computer. Het is belangrijk om uw computer tegen malware te beschermen door antivirussoftware te installeren en voorzichtig te zijn met de websites die u bezoekt en de bestanden die u downloadt. Als u vermoedt dat uw computer is geïnfecteerd met malware, is het belangrijk om een scan uit te voeren en alle gedetecteerde malware te verwijderen om verdere schade aan uw systeem te voorkomen.

Hoe voorkom je een cyberaanval?

Wanneer je wordt getroffen door een cyberaanval, dan kan dit voor hele vervelende situaties zorgen. Des te belangrijker dus om er alles aan te doen om jezelf goed te beveiligen. Ben je een bedrijf, dan is het aan te raden om security operations centre/center door Computest in te schakelen die bedreigingen voor je in een vroeg stadium kan detecteren. Uiteraard zijn er daarnaast nog tal van andere mogelijkheden om een aanval te kunnen voorkomen.

Gebruik sterk en uniek wachtwoord: Zorg ervoor dat u voor elk van uw online accounts een uniek en sterk wachtwoord gebruikt. Gebruik ook tweestapsverificatie indien beschikbaar.

Installeer antivirus software: Installeer antivirussoftware op al uw apparaten en zorg ervoor dat deze up-to-date is. Dit kan u helpen om malware te detecteren en te verwijderen voordat deze schade kan aanrichten.

Wees voorzichtig met links: Wees voorzichtig met links in e-mails en op sociale media. Als u twijfelt, klikt u niet op de link of downloadt u het bestand niet.

Maak regelmatig back-ups: Maak regelmatig back-ups van uw bestanden en gegevens, zodat u deze kunt terugzetten als er iets misgaat.

Wees voorzichtig met openbare WiFi-netwerken: Gebruik openbare WiFi-netwerken met voorzichtigheid, omdat deze minder veilig zijn dan privénetwerken.

Installeer beveiligingsupdates: Houd al uw software up-to-date, inclusief beveiligingsupdates. Deze updates bevatten vaak patches voor bekende beveiligingsproblemen.

Gebruik een VPN: Als u verbinding maakt met het internet via een openbaar WiFi-netwerk, gebruikt u een virtueel privé netwerk (VPN) om uw online activiteiten te beschermen.

Een bijbaan voor technische studenten

Studeren is natuurlijk niet altijd lang leve de lol en zo moet
er soms ook eens hard gewerkt worden om je studie goed
af te kunnen ronden. Je bereid je immers voor op je
toekomst en een baan, wat niet zo maar iets is. Je baan is
natuurlijk een belangrijk deel van je leven en zonder een
baan is het moeilijk om jezelf te kunnen onderhouden.
Uiteraard wil je wel iets doen waar ook echt je passie ligt en
een studie is daarom precies de mogelijkheid om je te
verdiepen in hetgeen wat je ook daadwerkelijk interesseert.

Kies een studie

Het kiezen van een studie is vaak nog wel eens lastig en zo is het best een belangrijke
keuze die je maakt. Natuurlijk is er altijd de mogelijkheid om te stoppen met je studie als
deze je toch niet bevalt en dan kan je gewoon weer een andere studie kiezen. Toch kies je
een studie in de hoop dat dit hetgeen is waar jij een carrière in gaat maken en wil je liever
niet stoppen met die studie. Daarom is het goed om je eens te verdiepen in alle verschillende
studies en na te gaan wat je nou echt wil in een baan. Wil je lekker veel met je handen bezig
zijn of veel met mensen in contact zijn tijdens je werk? Voor iedereen is er wel een geschikte
carrière en het is ontzettend belangrijk dat je na gaat waar jij nou echt plezier uit haalt. Op
die manier kan je de keuze maken voor de perfecte studie en het veld waar jij je in gaat
specialiseren.

Hard werken tijdens je studie

Je studententijd is natuurlijk een hele spannende en leuke tijd. Je leert ontzettend veel
nieuwe mensen kennen en er komt veel nieuwe informatie op je af in een hele korte tijd.
Deze nieuwe levensstijl zal in het begin best even wennen zijn, want er zijn binnen een korte
tijd heel veel dingen die veranderen. Toch wen je er na een tijdje gewoon vanzelf aan en
voel je je ook daar weer helemaal op je plek.
Doe ervaring op tijdens je studie
Voor bijvoorbeeld technische studenten is er een goede mogelijkheid om werkervaring op te
doen tijdens hun studie en op die manier hebben ze al enige ervaring in het vak en kunnen
ze connecties leggen. Een bijbaan programmeren is dan ideaal voor bijvoorbeeld een java
developer en met deze mooie mogelijkheid ben je al goed voorbereid voor het afstuderen.

Leren programmeren doe je zo!

Leren programmeren is zeer nuttig In onze wereld worden steeds meer computers gebruikt, daarom is programmeren een belangrijke vaardigheid om te beheersen. Hierdoor ben je in staat om besturingssystemen, computerprogramma’s en bijvoorbeeld websites te onderhouden. Het is ook leuk om programmeren voor minder serieuze doeleinden te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan het creëren van videogames of het maken van apps. Veel creatieve vrijheid in de digitale wereld. Maar hoe kun je dit leren?

Taalvaardigheid

Allereerst is het goed om na te denken over wat je met je programmeervaardigheden wilt gaan doen. Wil je een website bouwen, of wil je een videogame ontwikkelen? Welke programmeertaal je wilt leren, is afhankelijk van wat je wilt doen met je nieuwe skill. Java wordt bijvoorbeeld veel gebruikt. Als javascript developer ga je te werk met onder andere computerprogramma’s maken. Dit is een zeer nuttige taal om te leren als je een bijbaan programmeren zoekt, omdat deze gangbaar en breed inzetbaar is. HTML is een programmeertaal die wordt gebruikt voor het maken van websites en python is een zeer bekende taal die wordt ingezet voor grotere websites als Instagram en Netflix. Het is dus verstandig om je even te verdiepen in de taal die je wilt gaan leren en welke doeleinden daarbij horen.

Online cursus

Een slimme manier, die vaak gebruikt wordt door amateurs en hobbyisten, is het volgen van online cursussen. Deze zijn vaak zelfs gratis en kun je op elk moment volgen. Op websites zoals YouTube staan honderden video’s die uitleggen hoe programmeren werkt. Er zijn ook enkele websites die gratis cursussen aanbieden. hier kun je meestal leren door lessen in tekst en afbeeldingen. Naast de tekst staat in enkele gevallen een programmeer-schermpje waarin je de nieuwe stof kunt uitproberen. Dit geeft veel vrijheid, maar vereist zeker de nodige discipline. Het is namelijk slim om de stof bij te houden, zodat je het goed leert onthouden.

Opleiding programmeren

Een andere optie is om een opleiding te volgen. Deze worden aangeboden op verschillende niveaus, mbo, hbo of universitair bijvoorbeeld. Ook zijn er veel particuliere instellingen die lesprogramma’s aanbieden. Sommige programma’s zullen programmeren en coderen als hoofdonderwerp hebben, maar in sommige gevallen wordt het aangeboden als los vak of keuzerichting. Denk bijvoorbeeld aan studies als informatica. Diverse opleidingen kunnen je voorbereiden op een baan waarin programmeren een essentiële vaardigheid is.

Hoe maak je een geslaagde website?

internetEen online website ontwikkelen is geen eitje. Het is een hele klus om alles op een rijtje te krijgen en klaar voor verkoop/dienstverlening te krijgen. Waar moet je in hemelsnaam beginnen? In dit artikel staan 3 dingen om aan te denken bij het ontwikkelen van een website. En daarmee dus ook het ontwikkelen van het bedrijf dat achter de website zit.

Een website is een heel complex gebeuren. Er gebeurt veel op het scherm. Er is altijd veel om naar te kijken. Maar ook achter de schermen is er heel veel gaande. Waaraan moet je denken als je van plan bent om je te verdiepen in de online verkoop, door je eigen website op te richten? 

Weet wie je doelgroep is

Allereest is het belangrijk om na te denken over het product dat je verkoopt, of de dienst die je verleend. Wie zal deze diensten of producten het meeste nodig hebben? Je hebt zelf als verkoper of dienstverlener meestal wel een vrij helder idee als het aankomt op de verkoop van jouw product of dienst. Jij weet wat je wilt verkopen en wat je eigen capaciteiten zijn. Maar deze producten en diensten die je verkoopt moeten mensen ook nog werkelijk kopen. Houdt daarom bij gedachte aan het product of de dienst goed een beeld voor ogen wie deze zou willen kopen. Voor wie is dit nou bestemd?

Consistent handelsmerk

Het uiterlijk van de website is iets wat niet vergeten mag worden. Sterker nog, het uiterlijk van een website kan iemand al vrij snel afschrikken, mits deze er niet zo aantrekkelijk uitziet. Waarom denk je bijvoorbeeld dat de burgers in de reclames van fastfoodrestaurants er zo esthetisch bevredigend uitzien? Omdat je ze dan sneller zal kopen. Zo zit de mens in elkaar. Mocht je nou geen idee hebben hoe je een website mooi maakt, vrees dan niet. Er zijn mensen die dat wel weten. Een front end developer weet hier bijvoorbeeld wel raad mee. Achter de schermen is een website ook ingewikkeld. Hier weet een back end developer, zoals een python developer wel raad mee.

SEO

Een cruciaal gedeelte van het hebben van een website is dat deze website werkelijk mensen bereikt. Hoe ga je anders iets verkopen? Nadat je je doelgroep hebt vastgesteld en weet wie jouw producten zouden kopen, moeten zij de producten ook vinden. SEO (search engine optimalisation) zorgt ervoor dat jouw website bovenaan komt te staan op het internet. Des te meer je het doet, des te hoger je op het internet komt te staan.

ICT gerelateerde banen in Groningen

ict banenICT of informatie- en communicatietechnologie is een van de sectoren die tal van carrièremogelijkheden biedt. Het is voor jou dan ook ongetwijfeld gemakkelijk om ICT vacatures in Groningen te vinden. Om de juiste baan te krijgen, moet je weten wat je specialiteit is. ICT bestaat namelijk uit vele componenten. De meest populaire onderdelen van de ICT sector zijn hardware, software, communicatiesystemen en platforms voor het delen van gegevens. De vaardigheden die nodig zijn om in de ICT industrie te werken, zijn het vermogen om softwarepakketten, codering, programmering en toepassingen voor het delen van gegevens te gebruiken. Veel industrieën hebben ICT-ers nodig. De reden is dat ICT medewerkers ervoor kunnen zorgen dat de organisatie soepel en efficiënt kan draaien. Wanneer je over uitstekende ICT vaardigheden beschikt, kun je werken in verschillende branches, zoals retailers, zorgaanbieders, bouwbedrijven en financiële instellingen. Hier zijn banen gerelateerd aan ICT.

Software ontwikkelaar

Als je een passie hebt om in de ICT industrie te werken, kun je zoeken naar vacatures in de buurt. Je kunt je carrière bijvoorbeeld starten als junior software engineer. Om voor deze functie in aanmerking te komen dien je in het bezit te zijn van een HBO diploma Elektrotechniek of Regeltechniek. Meestal geeft het bedrijf de voorkeur aan het inhuren van de sollicitant die ervaring heeft met het besturen van software. De vaardigheden die je moet hebben, zijn de mogelijkheid om de software in de fabriek te testen. Het is ook essentieel om een ​​vaardigheid te hebben om met andere technische teams samen te werken. Daarnaast moet je de software kunnen ontwerpen op basis van de klantspecificatie.

Backend-ontwikkelaar

Heb je ervaring met het bouwen van een website? Werken als backend ontwikkelaar is dan voordelig voor jou. Als backend developer ben je verantwoordelijk voor het bouwen van een online platform voor zowel interne gebruikers als voor klanten. Je moet kunnen samenwerken met andere IT-teamleden om software te maken. De vaardigheden die nodig zijn voor deze functie zijn coderen, programmeren en documenteren. Deze positie is belangrijk in de digitale wereld. Backend-ontwikkelaar is ook verantwoordelijk voor het maken, testen en onderhouden van de website of software. Het omvat ook de volgende taken: database, applicatielogica, API en applicatie integratie. Een ervaren backend ontwikkelaar weet de manier om de behoeften van klanten te analyseren om een ​​betere gebruikerservaring te garanderen. De meeste backend ontwikkelaars werken op afstand. Zo hoef je niet naar kantoor.

ICT manager

Een andere vacature op het gebied van informatica en technologie is ICT manager. Als manager moet je sterke leiderschapskwaliteiten hebben. Met jouw ervaring, kennis en persoonlijkheid moet je je verder kunnen ontwikkelen voor het bedrijf. Een ICT manager heeft meerdere verantwoordelijkheden. Eerst moet je een ICT strategie maken en deze implementeren om een ​​solide ICT infrastructuur te creëren. Je moet het team de juiste richting kunnen geven. Een ICT manager is verantwoordelijk voor het goed onderhouden van de ICT sector. Ook de ICT afdeling moet een bijdrage leveren in CRM oplossingen en managementinformatie. Om als ICT manager aan de slag te gaan, moet je een HBO opleiding hebben afgerond. Ervaring is nodig om je carrière in de ICT-industrie te ondersteunen. Daarnaast beschik je over sterke leiderschaps- en communicatieve vaardigheden. Andere vereiste vaardigheden zijn resultaatgericht, verantwoordelijkheidsgevoel en een enthousiaste persoonlijkheid.

Afbeelding door Icons8 Team on Unsplash

Meer geluk en meer verschil

Meer geluk en meer verschil

De wereld is in de afgelopen 50 jaar met de opkomst van het internet en steeds meer gebruik van telefoons, televisies en dergelijke apparaten, steeds meer verbonden met elkaar geraakt. Het opnemen van contact met mensen aan de andere kant van de wereld is op het moment erg makkelijk. Zo kun je met een paar drukken op een aantal verschillende knoppen op je telefoon zo bellen naar Australië om ze bijvoorbeeld te vragen of ze werkelijk boxen met kangoeroes. Deze grote hoeveelheid aan technologie waar we van alles en nog wat mee kunnen doen en bereiken, maakt ons het leven een stuk makkelijker. Dit zat vroeger echter nog wat anders in elkaar. Toen was de norm van luxe helemaal niet zo hoog en was vooral de gemiddelde hoeveelheid technologische apparaten die iemand in zijn bezit had krankzinnig veel lager.

Vooruitgang van de afgelopen 50 jaar

Met de komst van het internet werd verkopen steeds makkelijker. Alhoewel 50 jaar geleden uiteraard nog geen internet bestond, lag de welvaart wel hoog. De gemiddelde levensstandaard was goed, maar anders dan hoe wij dat nu kennen. Nu is het gemiddeld normaal om allemaal in het gezin een telefoon te hebben. Vaak staan er ook nog 2 tv’s binnen. We gebruiken de technologie steeds meer voor alledaagse dingen. Bijvoorbeeld hoeven we niet meer af te wassen omdat er een handig apparaat bestaat die het afwassen voor jou kan doen. Dit bespaart ons erg veel tijd, maar zorgt er wel voor dat het stroomgebruik per huishouden erg hoog ligt. Ook juist erg non-alledaagse activiteiten, zoals printen op plastic, zijn steeds makkelijker geworden. Een continuous inkjet is bij dit soort taken erg handig.

Welvaartsverschillen als gevolg hiervan

Als gevolg van de technologische vooruitgang, komen veel landen op een achterstand te liggen. Als je namelijk niet helemaal bent bijgewerkt als land en niet mee doet met het constante consumeren en gebruik maken van technologie, dan val je achter. Zo ontstaan er grote welvaartsverschillen tussen landen die er wel in slagen om bij te blijven met alle elektrische benodigdheden en andere landen die dit niet doen. Ook als een land het maar beperkt doet ontstaan er veel welvaartsverschillen, maar dan voornamelijk binnen in het land zelf. Alleen de mensen die al veel geld hebben krijgen toegang tot de nieuwste apparatuur, waardoor andere mensen in de modder achterblijven met niks. Dit is niet helemaal eerlijk. Hoe het echter opgelost moet worden, dat is niet al te duidelijk.

Schakel een student developer in

Schakel een student developer in

Een eigen bedrijf hebben is ontzettend leuk en zo kan het ook heel erg voordelig zijn. Toch zijn er ontzettend veel aspecten waar aan gedacht moet worden en die goed moeten lopen om een succesvol bedrijf te hebben. Vaak ben je ontzettend veel en hard aan het werk en daarom is het soms goed om een steuntje in de rug te hebben bij dit.

Er zijn natuurlijk ontzettend veel bedrijven die verschillende dingen aanbieden. Daarom is het erg belangrijk dat alles precies naar wens is en hoe jij het misschien wel in gedachten had. Het is namelijk van groot belang om als bedrijf uit te blinken tegenover andere bedrijven en zo bijvoorbeeld klanten aan te trekken. Er bestaan ontzettend veel bedrijven die dezelfde producten of diensten aanbieden, en daarom is het nodig om na te denken welke stappen je kan ondernemen waardoor het bedrijf positief verschilt van andere bedrijven. Hier is een erg belangrijk onderdeel van je bedrijf natuurlijk de website die klanten kunnen bezoeken. Er zijn veel verschillende dingen waar u aan moet denken bij het ontwikkelen van een website en zonder ervaring lijkt dit soms een eindeloze klus. Daarom is het in sommige gevallen voordelig en handig om hulp in te schakelen, bijvoorbeeld van een developer. Deze kunnen je helpen bij veel verschillende dingen en toch een stukje stress en druk van je wegnemen. Misschien hebben jullie wel net een grote nieuwe klant binnengehaald of hebben jullie om een andere reden snel capaciteit nodig, dan staat een student developer direct voor u klaar om u te helpen.

Bij Kojac bent u aan het juiste adres als u hulp zoekt van een hoogopgeleide student developer. Kojac heeft als missie om een connectie te vormen tussen hoogopgeleide studenten programmeurs en bedrijven. Deze studenten zijn zeer ervaren en weten precies waar ze mee bezig zijn en hoe ze te werk gaan. Bij ons is persoonlijke benadering een prioriteit en hierdoor kennen wij onze programmeurs goed en bespreken wij samen jouw wensen. Ook kunt u bij ons gebruik maken van een java developer die verantwoordelijk is voor het ontwerp, de ontwikkeling en het beheer van applicaties die gebaseerd zijn op Java. De precieze invulling van het werk van een Java developer is vooral projectafhankelijk en hiervoor gaan wij uiteraard in gesprek om alle wensen en eisen te bespreken.

Natuurlijk is er nog veel meer wat handig is om te weten voor u misschien hulp inschakelt van een developer. Zo kunt u op onze website nog veel meer informatie lezen over onze diensten en wat alles precies inhoudt.

Waarom is refurbished goedkoper dan nieuw

Een familielid was laatst op zoek naar een nieuwe smartphone. Toen ik wilde helpen door mee te zoeken naar een geschikt model schrok ik van de hoge prijzen. Wat zijn smartphones door de tijd heen duur geworden! Ook het betreffende familielid was niet helemaal te spreken over de prijzen. Onverwachts bood internet de ideale oplossing: een refurbished variant. Plotseling belandden wij op de website van een bedrijf dat allerlei refurbished apparatuur aanbood: van een refurbished printer tot aan een refurbished wasmachine. 

Eén ding viel ons direct op. De prijs van refurbished apparaten ligt opmerkelijk lager ten opzichte van nieuwere varianten. Zo nieuwsgierig als ik ben, ging ik direct op onderzoek uit. Hoe is het mogelijk dat de bedrijven de refurbished apparaten zo goedkoop kunnen aanbieden? Heeft dat een reden? Ik kwam al vrij snel op het antwoord. Benieuwd wat de reden is? Lees snel verder.

Wat houdt refurbished in?

Uiteraard is het verstandig om jezelf bewust te zijn van de definitie van ‘refurbished’. Anders zal dit verhaal erg onduidelijk kunnen worden. Refurbished apparatuur heeft in het verleden al een of meerdere eigenaren gehad. Het product is dus simpelweg tweede-, derde- of misschien zelfs vierdehands. Nadat een eigenaar het product heeft ingeleverd, zal het product volledig nagelopen worden op eventuele gebreken en schade en zullen de overgebleven gegevens van de vorige eigenaar verwijderd worden. Na deze controle en mogelijke reparatie zal het product aangeboden worden voor nieuwe kopers.

Verschil tussen tweedehands en refurbished

In bovenstaande alinea vergeleek ik een refurbished apparaat kort met een tweedehands apparaat. Toch zit er een sterk verschil tussen beide apparaten. Een refurbished apparaat is immers volledig nagekeken op gebreken en is bij eventuele schade gerepareerd of vervangen door een professioneel bedrijf met ervaren medewerkers. Bij een tweedehands product is het mogelijk dat er nog oude gegevens van de vorige eigenaar terug te halen zijn, dat er onderdelen verslechterd zijn of dat het product beschikt over kapotte onderdelen. Dit wordt allemaal voorkomen bij een refurbished variant.

Waarom is een refurbished apparaat goedkoper?

Het is uiteraard de grote vraag waarom de refurbished printer een goedkope printer is, terwijl de nieuwprijs een stuk hoger ligt. De uitleg is simpel. Doordat de goede, kwalitatieve onderdelen hergebruikt worden, zullen deze onderdelen niet opnieuw geproduceerd hoeven worden, waardoor dit kosten zal besparen. Daarbij is een refurbished apparaat een stuk beter voor het milieu dan een nieuw apparaat, waardoor de prijs lager is gezet om de samenleving te stimuleren sneller een refurbished variant te kopen.

Laptop in het onderwijs

Momenteel verkeren leerlingen zich in een ongunstige situatie. Scholen hebben al meerdere keren hun deuren moeten sluiten, waarbij leerlingen verplicht waren om thuis lessen te volgen en schoolwerk te maken. Voor veel leerlingen was het een grote uitdaging om vanuit huis efficiënt te werken. 

Veel leerlingen hebben aangegeven dat thuis werken een groot voordeel had: ze hadden een laptop tot hun beschikking. Dankzij een laptop of computer waren zij van mening efficiënt en snel te kunnen werken, waardoor zij, ook vanuit huis, veel informatie opnamen. Maar waarom hebben laptops invloed op het leergedrag van leerlingen?

Leerlingen kunnen veel informatie opzoeken

Aan de hand van een laptop kunnen leerlingen veel informatie opzoeken. Normaliter waren de leerlingen in staat informatie te vragen aan de docent, al zal dit vanuit huis niet altijd gemakkelijk en snel mogelijk zijn. Gelukkig biedt internet een mogelijkheid om alsnog antwoord te krijgen op jouw vragen. Op die manier kun je efficiënt te werk en zul jij de informatie beter begrijpen.

Leerlingen kunnen snel informatie uitschrijven

Hoogstwaarschijnlijk komt de volgende situatie jou bekend voor: de docent legt moeilijke stof uit, waarbij de docent aanraadt om de informatie op te schrijven. Helaas wordt de informatie dermate snel behandeld, dat jij bij het opschrijven van de informatie een deel van de uitleg mist. Op die manier blijkt het uitschrijven van informatie niet effectief te zijn. Een laptop biedt de mogelijkheid om snel informatie uit te typen, zodat jij de les volledig kunt volgen. Typen gaat immers sneller dan schrijven.

Leerlingen kunnen contact met elkaar opnemen

Tot slot biedt een laptop verschillende mogelijkheden om contact op te nemen met andere leerlingen. Zo is het mogelijk om te videobellen met medeleerlingen, waardoor het communiceren beter zal plaatsvinden.

Laptop naar eigen wens

Er zijn talloze laptops te verkrijgen, al is het mogelijk dat jij specifieke eigenschappen samen wilt voegen. Indien er geen laptop naar jouw wens aangeboden wordt, is een laptop zelf samenstellen een mooie oplossing. Een laptop samenstellen kan inmiddels op verschillende websites.

Bedrijf runnen en klanttevredenheid

helpdeskHet runnen van een bedrijf is een moeilijke opgave en je moet genoeg geld omzetten. Op deze manier kun je facturen betalen en kun je ook investeren in je onderneming. Je moet het van je klanten hebben en de klanttevredenheid is van groot belang. En is een van de belangrijkste dingen en hier kun je op verschillende manieren op inspelen. Zo kun je bijvoorbeeld kijken naar het verbeteren van je producten en diensten. Daarnaast is de klantenservice een van de belangrijkste dingen voor je onderneming en kun je op deze manier je klanten helpen. Je klanten vinden dit fijn en dit kan een goed gevoel afgeven bij de klant. Hierdoor kun je natuurlijk de verkoop stimuleren, maar wat nou als dit verkeerd gaat? Dan kan de verkoop juist zakken en wil je dit absoluut niet hebben. Wat is het belang van klantenservice? Waarom klantenservice uitbesteden? Deze vragen worden allemaal in dit artikel behandeld en beantwoord, lees daarom eens alles goed door.

Wat is het belang van klantenservice?

Een goede klantenservice heeft veel belang voor je onderneming. Op deze manier kun je de klanttevredenheid op peil houden, maar kun je ook veel nieuwe klanten hebben. Niet alleen huidige klanten bellen naar de klantenservice, maar ook potentiële klanten. Zo kunnen dit mensen zijn die meer over je product of dienst te weten willen komen. Daarom moet je ervoor zorgen dat je de klantenservice goed inricht, zo kun je ervoor zorgen dat je meer omzet draait. Je moet het daarom ook zien als een investering en niet als een kostenpost. De klantenservice kun je zelf doen door iemand aan te nemen die hier ervaren in is. Echter is het zo dat een klein bedrijf niet iemand nodig heeft die 40 uur per week de klantenservice regelt.

Waarom klantenservice uitbesteden?

Sommige bedrijven hebben niet iemand nodig die 40 uur per week de klantenservice doet. Daarom kan het in sommige gevallen beter zijn om de klantenservice uit te besteden aan een ervaren onderneming. Zo weten ze precies hoe er moet worden omgegaan met klanten en zijn ze hier gespecialiseerd in. Vaak maken ze gebruik van verschillende kanalen zoals de telefoon, e-mail en sociale media. Op deze manier is er menselijk contact en vinden klanten dit van een groot belang. Een chatbot die automatische berichten stuurt, is vaak een afknapper en een klant kan je hiermee wegjagen.

Bij het klantenservice uitbesteden kun je ook kijken naar een live chat op je website. Hier kan een klant makkelijk bij en kun je dit laten doen door de onderneming waar je het aan uitbesteed. De derde partij heeft wel de nodige informatie nodig van je bedrijf, zodat ze ook klanten kunnen helpen met vragen. Dit kunnen vragen zijn over producten, diensten en de onderneming zelf.