webshop marketingHet is niet altijd eenvoudig om jouw doelgroep over te halen tot het doen van een aankoop. Je kunt goede diensten leveren of kwalitatief goede producten verkopen, maar er komt meer bij kijken als je een webshop hebt. Zo moet je ook gaan kijken naar webshop funnels. Hier heb je als ondernemer vaak geen weet van, waardoor je het vaak beter uit kunt gaan besteden. Assistentie van Lux Online Marketing met jouw webshop is dan de beste keuze. Maar wat kan deze assistentie jou dan bieden en welke voordelen behaal je eraan?

Webshop funnels essentieel voor de omzet

Webshop funnels zijn een belangrijk onderdeel van jouw website. De letterlijke vertaling hiervan is een webshop trechter. Het woord geeft eigenlijk al aan wat er gebeurt als de juiste informatie op jouw website staat: de lezer wordt via een soort trechter geleid naar de producten en diensten, zodat deze tot een aankoop overgaat. Je leidt jouw doelgroep hiermee door de website, zoals bijvoorbeeld met de productinformatie, die uiteindelijk leidt tot een lead. De anonieme bezoekers die jouw website hebben gevonden, worden hierdoor een belangrijk onderdeel van jouw bedrijf.

De verschillende stappen

De webshop funnels beginnen al bij het hoog verschijnen in de zoekmachines. Jouw doelgroep is op zoek naar een bepaald product dat jij verkoopt, waardoor deze op jouw website terecht komt. Ook advertenties op social media kunnen als eerste stap dienen. Daarna volgt een blog met informatie over de verschillende producten, gevolgd met een eventuele gratis weggever. Tevens kun je jouw lezers erop wijzen dat zij zich aan kunnen melden op de nieuwsbrief, zodat ze op de hoogte worden gehouden van nieuwe acties. Uiteindelijk volgt van hieruit de aanvraag van een offerte of een aankoop via jouw webshop.

Het realiseren in verschillende stappen.

De webshop funnels kunnen op verschillende manieren opgebouwd worden. Het is afhankelijk van jouw webshop hoe dit precies gerealiseerd wordt en waarbij jij assistentie nodig hebt. Zo kan het al zijn dat lezers uit nieuwsgierigheid naar jouw website zijn gekomen en de informatie gaan lezen. Je kunt er dan voor kiezen om een pop-up te laten maken waarin je een gratis weggever promoot. Dit kunnen producten zijn die aansluiten op de interesses van de lezer, waardoor zij hierop geattendeerd worden. En zo kan er een grote trechter ontstaan, waardoor de doelgroep steeds meer producten aanschaft en ook bekender wordt met jouw bedrijf.

Succesvol worden met jouw webshop

De sales-funnels zijn bij een webshop het belangrijkste, maar je kunt ook kiezen voor een webshop marketing. De webshop funnels hebben hierbij een functie: zoveel mogelijk bezoekers naar de website trekken. Wanneer je alles op de juiste manier aanpakt, gaat jouw omzet groeien. De investering die je gemaakt hebt door assistentie in te schakelen wordt hierdoor in een korte tijd weer terugverdiend en je zorgt ervoor dat jouw bedrijf zichzelf onderscheidt van de concurrentie. De producten gaan als warme broodjes over de toonbank en het bedrijf wordt succesvoller dan ooit tevoren. Je hoeft er zelf niets meer voor te doen.

Bron:Foto door Serpstat via Pexels