Een online winkel beginnen, dat kan tegenwoordig vrijwel iedereen. Er zijn tal van sites waar je binnen een paar minuten je eigen shop aan kunt maken. Makkelijk en snel, zo gepiept. Laat de verkoop maar beginnen. De realiteit ligt helaas een beetje anders.

 

Snel is niet altijd beter

 

Natuurlijk, in sommige gevallen is een kant en klare webshop prima. Als je bijvoorbeeld geen hele grootse plannen hebt, of wanneer je eerst even uit wilt proberen of het überhaupt iets voor je is, zo’n online winkel runnen. Het kan een goede manier zijn om even aan het echte werk te ruiken, en op kleine schaal te ontdekken wat er allemaal voor nodig is om je eigen webshop te runnen.

 

Wil je er echter echt serieus mee aan de slag, dan is er meer nodig dan een kant en klare winkel. Veel van dit soort sites bieden je gewoon net te weinig om van je shop echt een succes te maken. Je krijgt bijvoorbeeld geen goede URL, vaak eentje waar de naam van de aanbieder in verwerkt zit, en hebt weinig mogelijkheden om de winkel helemaal naar je smaak samen te stellen en in te richten. Wil je het professioneel aanpakken, dan ga je dus een stapje verder.

 

Een eigen adres: heel belangrijk

 

Het is als webwinkel heel belangrijk om een goede URL te hebben. Dat helpt je bijvoorbeeld enorm bij het adverteren en promoten van je shop: hoe gemakkelijker te onthouden, hoe beter. Bij voorkeur is de URL gelijk aan de naam van je winkel, check voor je je winkel een naam geeft dus eerst of de URL met deze naam nog beschikbaar is.

 

Ben je daaruit, dan is het zaak om deze URL ook echt op het internet actief te krijgen. Dat verloopt via een webshop hosting bedrijf. Andere hostingbedrijven kunnen het ook voor je realiseren, maar door te kiezen voor een bedrijf dat veel ervaring heeft met webshop hosting verhoog je de stabiliteit van je shop. De beste webshop hosting is er namelijk eentje die ervoor zorgt dat jouw shop 24 uur per dag, en met zo min mogelijk storingen online staat. Een onbereikbare site, is vergelijkbaar met een gesloten deur: daar zitten klanten niet op te wachten.

 

Is je hosting geregeld, dan is het tijd om je winkel op te bouwen en in te richten. Hier zijn hulpmiddelen voor, zoals goede softwarepakketten die het technische deel al helemaal voor je opgebouwd hebben. Aan jou om de winkel vervolgens verder ‘aan te kleden’ en precies de uitstraling te geven die je zoekt. Zorg dat je uniek bent, zodat mensen zich jouw winkel nog lang kunnen herinneren. Dat doe je door een unieke site te maken, maar ook door unieke, persoonlijke service te verlenen. Op deze manier onderscheid je je het best van al die andere webwinkels die het internet rijk is.